Otkrio najmučniji period karijere

Carrick: Zbog Lige prvaka sam bio u teškoj depresiji

Proslavljeni vezni igrač Manchester Uniteda Michael Carrick otkrio je kako je 2009. godine proživljavao najmučniji period karijere.

Te godine Carrick je napravio krucijalnu grešku u finalnom meču Lige prvaka protiv Barcelone, čime je Kataloncima trasirao put ka pobjedi i 'ušatom' peharu, a zbog toga je, danas priznaje, pao i u depresiju.

"Poslije greške koja je kumovala golu Barcelone nisam znao šta da radim od sebe. Grizao sam se, pitao sam se, zašto sam pobogu to napravio?! Pao sam i u depresiju, potpuno potonuo", otkrio je Carrick svoju priču, pa nastavio:

"Zbog toga nisam želio ići ni na Svjetsko prvenstvo. Iako mi je na takvom takmičenju san bio igrati, želio sam ostati kod kuće. Svu tu patnju sam držao u sebi. Ni porodica nije znala koliko je velik problem bio..."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Carrick je također dodao kako ni saigrači također nisu znali da se borio s depresijom, odnosno da cijelu priču nikada ranije nije ispričao, no, srećom, danas je sve to iza njega.

Nakon bogate karijere Carrick je uplovio u trenerske vode. Trenutno je pomoćnik Joseu Mourinhu u Manchester Unitedu, klubu s kojim je ostvario najveće uspjehe...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.