Iz kluba tražili previše novca

"Upropastili su mi transfer u Real, a bio sam tako blizu..."

Sada već legendarni španski fudbaler Joaquin Sanchez priznao je u razgovoru za tamošnje medije da je prije više od deset godina bio na korak do potpisa za Real Madrid.

Istinski kapiten Betisa, za koji i dan danas nastupa, je te 2006. godine faktički bio dogovorio prelazak u Real Madrid, ali su mu transfer upropastili tadašnji čelnici kluba.

"Sve je bilo dogovoreno. Real Madrid je bio moja velika želja i došao sam predsjedniku da mu to kažem bez okolišanja. Poručio sam mu da mi je to jedinstvena prilika da zaigram za tako veliki klub, bio sam spreman da odem u Madrid na ljekarske pregovore i potpis, ali na kraju je sve propalo", prisjetio se Joaquin, te nastavio:

"Betisov predsjednik Manuel Ruiz de Lopera znao je šta želim, ali isto tako je znao i kakvu cifru želi. Florentino Perez jednostavno nije želio dati toliki novac za moje dovođenje i na kraju sam završio u Valenciji".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valencia je Joaquina te godine platila Betisu 25 miliona eura, a kasnije je igrao još za Malagu i Fiorentinu prije nego se vratio u svoj Real Betis 2015. godine.

Za reprezentaciju Španije debitovao je još 2002. godine, a pamtimo ga i iz onih kultnih duela protiv Bosne i Hercegovine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.