(Foto: EPA)

Pellegrini bio pod velikim pritiskom

"U Realu se pali alarm i kada se odigra neriješeno"

Midhat Šljivak

Čileanski stručnjak Manuel Pellegrini imao je tu čast da u jednoj sezoni predvodi madridski Real.

Ovaj 65-godišnjak je u sezoni 2009/2010 predvodio Kraljeve, ali je imao loše rezultate i ostao je bez trofeja. Uručen mu je otkaz, a umjesto njega je stigao Jose Mourinho.

Pellegrini je za španske medije otkrio kakav je pritisak raditi u Realu i da je to jedan od najtežih poslova u svijetu fudbala.

"Pritisak u Realu je isti za sve. Teško je voditi taj tim jer čak i neriješen rezultat u nekoj utakmici pali alarm u timu", rekao je Pellegrini, koji je stao u odbrano trenera Julena Lopeteguija.

"Ima potrebno iskustvo i siguran sam da će podići tim. Igrači su ti koji moraju da rade svoj posao na terenu. Real ima igrače svjetske klase, ali i dobre alternative", uvjeren je Pellegrini.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Takođe, čileanski stručnjak smatra da je Cristiano Ronaldo trebao završiti karijeru u Kraljevskom klubu.

"Njegovim odlaskom Real je izgubio dosta golova. Iznenadio me je odlukom o odlasku. Trebao je završiti karijeru u Realu. Nije isto imati u timu Balea i Ronalda, Cristiano je taj koji je pravio razliku", istakao je aktuelni menadžer West Hama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.