"Upropastili su mi transfer u Real, a bio sam tako blizu..."

Iz kluba tražili previše novca

"Upropastili su mi transfer u Real, a bio sam tako blizu..."

Sada već legendarni španski fudbaler Joaquin Sanchez priznao je u razgovoru za tamošnje medije da je prije više od deset godina bio na korak do potpisa za Real Madrid.

Istinski kapiten Betisa, za koji i dan danas nastupa, je te 2006. godine faktički bio dogovorio prelazak u Real Madrid, ali su mu transfer upropastili tadašnji čelnici kluba.

"Sve je bilo dogovoreno. Real Madrid je bio moja velika želja i došao sam predsjedniku da mu to kažem bez okolišanja. Poručio sam mu da mi je to jedinstvena prilika da zaigram za tako veliki klub, bio sam spreman da odem u Madrid na ljekarske pregovore i potpis, ali na kraju je sve propalo", prisjetio se Joaquin, te nastavio:

"Betisov predsjednik Manuel Ruiz de Lopera znao je šta želim, ali isto tako je znao i kakvu cifru želi. Florentino Perez jednostavno nije želio dati toliki novac za moje dovođenje i na kraju sam završio u Valenciji".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valencia je Joaquina te godine platila Betisu 25 miliona eura, a kasnije je igrao još za Malagu i Fiorentinu prije nego se vratio u svoj Real Betis 2015. godine.

Za reprezentaciju Španije debitovao je još 2002. godine, a pamtimo ga i iz onih kultnih duela protiv Bosne i Hercegovine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Bas sam ga volio
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi