Mamić se dolaskom u BiH zainteresovao za ulaganja u bh. nogomet, a izgleda kako je odluka pala da to bude Široki Brijeg (Foto: EPA)

Donedavna alfa i omega Dinama

Ulazi li Mamić u Široki Brijeg? Stigao odgovor iz kluba

Posljednjih dana u bh. sportskoj javnosti sve se više špekuliše da bi u 2019. godini Zdravko Mamić mogao doći na čelo, ni manje ni više, nego Širokog Brijega.

Bivši izvršni predsjednik Dinama je nakon svima poznatih sudskih epiloga utočište pronašao u našoj zemlji, tačnije u Međugorju, a ni ovdje izgleda ne može bez svojih nogometnih kombinacija.

Znajući Mamićeve sposobnosti mnogi klubovi iz naše zemlje bi željeli da baš njih preuzme, a izgleda kako je odluka pala na Široki Brijeg, koji ima dobru infrastrukturu, omladinski pogon, žensku momčad i sve ostalo osim novca. A novac bi mogao donijeti upravo Mamić te tako pokrenuti klub.

Koliko ima istine u cijeloj priči trenutno nije poznato, no jasno je da se 'nešto kuha'.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Lijepo bi to bilo, ali to ne mogu potvrditi. Istina je da je Mamić posjetio klub i sa sportskim direktorom Daliborom Šilićem razgovarao prije svega o organizaciji naše utakmice s Dinamom 27. novembra u sklopu obilježavanja 70. obljetnice kluba. Naravno da se Mamić zanimao i za stanje u momčadi jer nam je pomogao u angažiranju trenera Sedloskog. Bilo je nekih obećanja još ranije za pomoć u angažiranju igračkih pojačanja u zimskom prijelaznom roku i to je sve što mogu kazati" rekao je klupski direktor Zoran Bubalo za Sportske novosti.

Mamić se u posljednje vrijeme sve češće može vidjeti na utakmicama Širokog Brijega, kao i samim treninzima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.