Iskusni stručnjak smatra da bi Mauro Icardi mogao da bude pravi nasljednik Ronalda u Madridu, pa ga je preporučio bivšem timu

Capello Realu preporučio Icardija

Edmir Škorić

Italijanski stručnjak Fabio Capello ima za Real Madrid prijedlog koga dovesti umjesto Cristiana Ronalda.

Ronaldo je ljetos prešao iz Real Marida u Juventus, a španski tim nije pronašao njegovu zamjenu. Capello, bivši trener Reala, smatra da bi Kraljevi trebali da dovedu Maura Icardija iz Intera.

"Specijalita je u šesnaestercu kao i Ronaldo, ako mu uputite tri lopte on će da pogodi svaku. Da sam Real, doveo bih ga", kazao je Capello.

Icardi je bio u omladinskom pogonu Barcelone, a od 2013. godine je u Interu. Bio je dva puta najbolji strijelac Serije A, prošle i u sezoni 2014/15.

Icardi je trenutno kapiten i ključni igrač Intera, prvi strijelac kluba, ali se odavno spominje kao moguće pojačanje upravo Reala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.