Bilo je samo pitanje trenutka: Zvijezda Reala se pobunila protiv Lopeteguija
Da Kroosu ne prija nova uloga u Realu jasno se vidi i po rezultatima, ali i po statistici

"Pa, nisam ja Casemiro"

Bilo je samo pitanje trenutka: Zvijezda Reala se pobunila protiv Lopeteguija

Trener Real Madrida Julen Lopetegui sve je više na udaru kritika zbog loših rezultata koje bilježi sa kraljevskim klubom.

U Madridu ne pamte kada se desilo da na četiri utakmice u nizu ne postignu niti jedan gol, a mnogi smatraju da je Lopetegui daleko najveći krivac što klub potresa takva rezultatska kriza.

Odavno traju špekulacije da su pojedine zvijezde Real Madrida protiv Lopeteguijevog režima, a prva koja je jasno i glasno negodovala je Toni Kroos.

Nijemcu se ne dopada pozicija defanzivnog veznog na kojoj ga Lopetegui uporno forsira, a u jednom razgovoru sa novinarima nakon sinoćnje utakmice protiv Holandije je rekao: "Nisam ja Casemiro, ne bih trebao tu da igram".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poznato je da je Toni Kroos jedan od najboljih kreatora igre među fudbalerima, tako da je prilično nejasno zašto ga Julen Lopetegui "guši" u formaciji koju preferira.

Da Kroosu zaista ne prija nešto defanzivnija uloga na terenu vidi se i po rezultatima Reala, ali i po njegovoj individualnoj statistici pošto je ove sezone na deset utakmica još uvijek bez ijednog gola i asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi