Bh. timu je bila potrebna pobjeda da preskoči Portugal na tabeli, ali na kraju ipak nismo uspjeli u toj namjeri. Ruku na srce i gostovanje je bilo vrlo teško.

Nastup na Euru ostao samo san

Zmajići nisu uspjeli: Portugal slavio sa 4:2

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras nije uspjela da napravi iznenađenje u Portugalu i da porazi domaću selekciju.

Na kraju su Portugalci u odlučujućem susretu grupe 8 kvalifikacija za plasman na Euro slavili sa 4:2 i na taj način ostavili naše momke na trećoj poziciji u ovoj grupi i bez nade za plasman na Euro.

Naši momci se nisu prepali ovog vrlo važnog susreta i krenuli su furiozno na samom početku. Već u 2. minuti Peco centrira, a golman domaćih reaguje vrlo loše te lopta dolazi do Demirovića koji pokušava glavom, ali loptu izbija jedan od štopera Portugala ispred same linije gola.

I nakon toga se igralo ofanzivno sa obje strane, a u 19. minuti domaći dolaze do vodstva i to preko Hortea koji snažno šutira sa oko 20-ak metara i pogađa donji desni ugao gola na kojem stoji Trkulja.

Samo tri minute kasnije Demirović je pokušao ugroziti gol domaćih, ali lopta je otišla pored gola. Portugal je u tim trenucima bio daleko kvalitetnija reprezentacija i redale su se prilike pred našim golom, ali smo ipak mi bili ti koji su postigli naredni gol.

Igrala se 43. minuta kada je Demirović primio jednu loptu u šesnaestercu Portugala i vrlo mirno realizovao šansu za izjednačenje. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

Nažalost, već na samom početku nastavka meča Zmajići su primili novi gol. Igrao se 54. minut kada je Joao Felix pogodio i Portugal je vodio 2:1. Do kraja meča domaći su postigli još dva gola i to preko Goncalvesa koji je pogodio u 64. minuti i Filipea koji je pogodio u nadoknadi vremena. Naš tim je također postigao još jedan gol u nadoknadi i to preko Aldina Turkeša.

Portugal je kvalifikacije završio na 2. mjestu i igrat će baraž za odlazak na Euro, dok je naša reprezentacija kvalifikacije završila na 3. mjestu sa 18 osvojenih bodova.

Kvalifikacije za Euro (U21):

Portugal - BiH 4:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.