Protiv Portugala na sve ili ništa
Pobijede li u Portugalu, Zmajići će izboriti baraž za plasman na EP, ali Portugal je večeras veliki favorit pred svojim navijačima i bit će jako teško doći do pobjede.

Zmajići pobjedom mogu u baraž

Protiv Portugala na sve ili ništa

E. Škorić, foto: D. Kurbegović

Mlada bh. reprezentacija Bosne i Heregovine igra večeras meč odluke protiv Portugala.

Naša U21 selekcija je oduševila u ovim kvalifikacijama, ali nažalost nije uspjela u prošlom kolu da iznenadi Rumuniju, ali možemo da se nadamo baražu.

U posljednjem meču kvalifikacija za EP gostujemo Portugalu i za baraž nam je neophodna isključivo pobjeda. Ovo je posljednja, ujedno i odlučujuća utakmica i autsajderi smo protiv domaće selekcije, ali naravno da niko ne gubi nadu.

"U našem Trening centru u Zenici smo imali odlične uslove za rad. Sve što smo planirali smo sproveli u djelo i možemo biti zadovoljni načinom na koji su igrači ispunjavali svoje obaveze. Večeras ćemo ovdje u Funchalu odraditi još jedan trening i spremno dočekujemo sutrašnji meč", kazao je selektor mlade reprezentacije jučer, potom nas je malo više upoznao sa selekcijom Portugala.

"Radi se o zaista odličnoj ekipi, sastavljenoj od igrača koji nastupaju u jakim ligama. Prije početka kvalifikacija važili su za apsolutnog favorita u ovoj grupi i zaista imaju vrhunske pojedince. Međutim, pred nama je utakmica koja ima veliki značaj za obje ekipe. Spremali smo se najbolje što smo mogli, a sutra ćemo da vidimo da li je to dovoljno. Ono što je sigurno jeste da svi moramo pružiti i više od maksimuma kako bismo došli do pozitivnog rezultata", smatra Marinović.

U ranije odigranom jedinom među ovih selekcija, naš tim je u Zenici slavio s 3:1. U posljednjih pet utakmkica obje selekcije su na učinku od četiri pobjede i jednog poraza, a oba poraza su došla od Rumunije.

Utakmica Portugal - BiH igra se od 20 sati, a domaćin je po kladionicama veliki favorit. Ipak, uzdamo se u novo čudo, novi podvig Zmajića koji su nas ove godine posebno oduševljavali. Nadamo se da Amer Gojak, Ermedin Demirović, Marin Ćavar i društvo imaju snage da nas odvedu u baraž i da se nadamo nastupu na Euru za mlade igrače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi