Više neće igrati za B ekipu

Čelnici Real Madrida donijeli odluku o sudbini Viniciusa Juniora

Endin Čaušević

Mladi brazilski fudbaler Vinicius Junior došao je u Real Madrid kao veliko pojačanje iz Flamenga, ali još uvijek čeka na pravu priliku u prvom timu.

Od svog dolaska u kraljevski klub Vinicius većinom igra za B ekipu ovog tima koja se takmiči u Segundi, a na nekoliko utakmica je oduševio javnost. Mnogima nije jasno zbog čega Julen Lopetegui ne želi Viniciusu pružiti pravu šansu u prvom timu, jer gotovo da ne računa na njega.

No, madridska Marca prenosi da su čelnici Kraljeve izvršili veliki pritisak na Lopeteguija kada je u pitanju Vinicius Junior. Brazilac je tokom reprezentativne pauze igrao za mladu ekipu Brazila gdje je još jednom pokazao da se radi o nevjerovatnom potencijalu.

Navodno, u Real Madridu su dali do znanja Lopeteguiju da mora više računati na Viniciusa, a posebno kada nisu zabili gol u čak četiri utakmice. Brazilac više neće igrati za drugi tim Real Madrida, te mu je navodno zabranjen nastup u Segundi.

Čelnici kluba očekuju da će Lopetegui ozbiljnije računati na ovog mladog napadača koji je odigrao svega 12 utakmica u La Ligi protiv Atletico Madrida i Alavesa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.