Modrić: Kod nas je bio rat, a nogomet je bio najbolji način da pobjegnete od svega
Otkrio je kako su Boban, Zidane i Ronaldo igrači s kojima bi volio da igra, a tvrdi da nikada neće igrati uz Messija

Govorio za France Football

Modrić: Kod nas je bio rat, a nogomet je bio najbolji način da pobjegnete od svega

E. Škorić

Ugledni francuski list France Football objavio je u utorak kompletan intervju sa Lukom Modrićem.

U spomenutom je intervjuu Modrić otkrio kako bi volio da igra sa igračima kao što su Zvonimir Boban, Zinedine Zidane i Brazilac Ronaldo.

Jedno od pitanja je bilo i o nesretnom ratu koji se početkom devedesetih odvijao na prostoru Balkana.

"Da, bio je rat i nogomet je bio jedan od najboljih načina da pobjegnete i maknete se od svega. Našao sam prijatelje koji su igrali nogomt i malo po mal sam učio. Mislim da sam od malih nogu želio biti profesionalni nogometaš. Nogomet je bio moja strast i opsesija. To je stvarno moja prva ljubav. Kao dijete sam sanjao o uspjehu, ali moja stvarna želja bila je da igram za hrvatsku reprezentaciju jednog dana", kazao je Modrić.

Zašto Hrvatska više od nekog kluba?

"Zato što je moja zemlja nedugo nakon što je postigla neovisnost igrala Svjetsko prvenstvo u Francuskoj i ja sam tada imao 12 godina. Moji idoli su došli do polufinala. Htio sam da budem poput njih".

Je li vaš odnos s nogometom promijenjen kada ste postali profesionalni igrač?

"Ne, zapravo ne. Ili vrlo malo. Imam isto zadovoljstvo kao kad sam započeo. Vizija nogometa koju sam imao kao dijete je ono što imam i danas".

Posljednje utakmice koje imate u sjećanju?

"Treba spomenuti tri trenutka: prvo, protiv Juventusa (4-1), prije godinu i pol, u finalu Lige prvaka. Također se sjećam utakmice prošle godine protiv Barce, 3-1 u Superkupu. I utakmicu Svjetskog prvenstva protiv Argentine, 3-0. To su mečevi koji su mi donijeli određeni užitak".

S kojim igračima želite da igrate?

"Prvo, s Bobanom, idolom moje reprezentacije. Zatim sa Zidaneom koji mi je bio trener i s kojim sam dijelio divne trenutke. Ponekad bi Zidane igrao s nama i bilo bi ga uživanje gledati i njegovu eleganciju. Volio bih da mi je saigrač. A treći je Ronaldo".

A Messi?

"Haha, igram protiv njega, a ne s njim. On je očigledno jedan od najboljih igrača u povijesti, ali nikada neću igrati s Messijem".

Odnos s Ronaldom?

"Izvrstan. Proveli smo šest prekrasnih godina u Madridu i tu smo razvili prijateljstvo i uzajamno poštovanje. Sada je otišao, ali i dalje smo u kontaktu. Još uvijek smo u dobrim odnosima bez obzira šta ljudi govore".

Ko, osim vas, još zaslužuje Zlatnu loptu?

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Za mene Varane, Griezmann, Mbappe, Ronaldo i Messi".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti