(Foto: EPA) Achraf Hakimi je u svojoj prvoj bundesligaškoj sezoni do sada upisao tri nastupa, te je postigao jedan gol i dodao dvije asistencije.

Hakimi pruža sjajne partije u dresu Milionera

Da li su Kraljevi pogriješili? Realov dragulj "rookie" mjeseca u Bundesligi

Kako Real Madrid na poziciji desnog beka ima Danija Carvajala, Alvara Odriozolu i Nacha Fernandeza, na Santiago Bernabeu su se odlučili odreći usluga talentovanog Achrafa Hakimija.

Hakimi je ovog ljeta poslan na dvogodišnju posudbu u Borussiju Dortmund s tim što će Milioneri imati opciju otkupa njegovog ugovora na ljeto 2020. godine.

Sjajne partije Achrafa Hakimija u Dortmundu ne prolaze neopaženo, pa je on proglašen najboljim novajlijom u Bundesligi za mjesec septembar.

U septembru je Hakimi i debitovao za Borussiju i odmah postigao svoj prvi gol u Bundesligi u pobjedi od 7:0 nad Nurnbergom. Također, u pobjedi Dortmunda nad Bayerom je upisao asistenciju.

Inače, 19-godišnji Hakimi, koji osim pozicije desnog beka može igrati i nešto ofanzivnije, ali i u srcu odbrane, je ponikao u omladinskom pogonu Real Madrida, a za prvi tim Kraljeva je debitovao u oktobru 2017. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.