(Foto: EPA) Rooney briljira u MLS-u, a svoju novu ekipu krupnim koracima vodi ka play-offu.

Englez još nije za staro gvožđe

Eh, da je sada Mourinhu doza "Rooney efekta"

Wayne Rooney je godinama bio vođa i najbolji igrač Manchester Uniteda. Radio je Rooney sve što je trebalo za svoj klub, igrao daleko od svoje pozicije, vraćao se u odbranu, trošio...

Jose Mourinho je od svog dolaska na klupu Manchester Uniteda 2016. godine počeo davati do znanja da Rooney više neće biti važan dio ekipe Crvenih đavola, a godinu dana kasnije najbolji strijelac ekipe sa Old Trafforda svih vremena je napustio klub u kojem je proveo 13 godina.

Vratio se Rooney u Everton, klub svoje mladosti, ali nakon godinu dana odlučio da bi se mogao okušati i u MLS-u, pa je ovog ljeta potpisao za DC United.

Rooney je od dolaska u DC United odigrao 18 utakmica, postigao 10 golova i dodao dvije asistencije, te pokazao da nikako nije za staro gvožđe.

Sinoć je njegov DC United sa 1:0 savladao Toronto, a Rooney je postigao fantastičan gol o kojem nije potrebno trošiti riječi i zaista je nevjerovatno kakav je efekat imao na svoju novu ekipu.

Wayne Rooney se, naime, DC Unitedu pridružio 28.6.2018. godine kada je ta ekipa bila na dnu Istočne konferencije MLS-a, a danas se DC United na "Rooneyev pogon" na dva boda od osiguravanja mjesta u play-offu.

Jedno je jasno, Rooney bi danas dobro došao Manchester Unitedu koji nikako da izađe iz krize.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.