Imao je Jusuf Nurkić problema u odbrani protiv LA Lakersa. Dobio je brzo četiri lične greške i veći dio drugog poluvremena je odgledao sa klupe za rezerve

Atraktivni potezi košarkaša Lakersa

Lakersi brutalni prema Nurkiću: Prvo ga je uništio McGee, a o potezu Kuzme je suvišno pričati

Midhat Šljivak

Jusuf Nurkić je na otvaranju nove sezone odigrao odličan meč protiv Los Angeles Lakersa.

U pobjedi svoje ekipe rezultatom 128:119, Nurkić je za svega 17 minuta na parketu imao 16 poena i devet skokova, ali je imao dosta problema u odbrani, pa je manje igrao zbog četiri lične greške.

Dobro će Nurkić zapamtiti sinoćnji meč jer je protiv sebe imao raspoložene igrače Lakersa.

Već na otvaranju utakmice strašno zakucavanje preko centra Portlanda imao je JaVale McGee i sebi je vjerovatno osigurao jedan od najboljih poteza sedmice.

Nešto kasnije Nurkića je nadmudrio i Kyle Kuzma. Fintom ga je izbacio ispod koša i lagano je pogodio poene za velike ovacije klupe Lakersa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.