Alexis Sanchez na Old Traffordu ima nevjerovatnu platu. Na račun mu svake sedmice stiže 450.000 funti, ali bez ikakve dileme, ovaj novac igrama na terenu nije zaslužio (Foto: EPA)

Želi otići

Kraj za Alexisa Sancheza na Old Traffordu?

Midhat Šljivak

Čileanac Alexis Sanchez nije opravdao epitet pojačanja u Manchester Unitedu.

Alexis je na Old Trafford stigao na početku 2018. godine iz Arsenala, ali se utopio u sivilo tima i ne pruža partije koje su se od njega očekivale.

I ove sezone čileanski napadač igra veoma slabo i navodno razmišlja o odlasku sa Teatra snova, pa bi njegovi dani u engleskom velikanu mogli biti odbrojani.

Daily Mail tvrdi kako njegov agent već istražuje tržište i traži zainteresovane klubove, ali s obzirom na to da mu je plata ogromna, teško će mu iko ponuditi lude uslove koje ima u Unitedu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, činjenica da ima još četiri godine ugovora sa klubom dodatno otežava mogućnost laganog odlaska u januaru, ali u svijetu fudbala je sve moguće.

Ove sezone Alexis je postigao samo jedan gol u sedam nastupa, a ukupno je za devet mjeseci postigao četiri gola u 25 utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.