Sergio Lull i Real Madrid pregazili Baskoniju

Gosti na kraju trećeg perioda bili u egalu no onda su se raspali

Real siguran protiv Baskonije, Penava bez poena

Branitelj naslova europskog prvaka Real Madrid zabilježio je novu sigurnu pobjedu u Euroligi. Sa 97:79 razbili su Madriđani rivala iz Endesa lige Kirolbet Baskoniju. Iako su krajem treće četvrtine gosti došli na 65:65 Llull i društvo su sigurno utakmicu priveli kraju.

Imao je Real večeras mnogo više raspoloženih košarkaša iako se Baskonia uporno primicala i prijetila, no zadnja četvrtina koju je Real dobio s 23:12 sve je prelomila i odlučila. Sjajni Sergio Lull s 23 koša je predvodio svoj tim u kojem je bilo još raspoloženih košarkaša. Rudy Fernandez dodao je 14 poena, a po 11 zabili su Causeur i Randolph.

Veteran Marcelino Huertas najbolji kod Baskonije s 14 poena a Argentinci Garino i Vildosa dodali su 12, odnosno 11 koševa. Naš reprezenativac Ajdin Penava igrao je nešto više od 3 minute te promašio jednu trojku i zabilježio jedan skok. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.