Baskonia obrukala igrače Fuenlabrade za dva života
Rijetkost je u jednoj od najboljih liga na svijetu vidjeti ovakvu razliku na parketu u jednom meču. Baskonia je večeras pokazala svu silu i potpuno je demolirala protivnika

Ostavili ih na minus 50

Baskonia obrukala igrače Fuenlabrade za dva života

M. Šljivak

Košarkaši Baskonije večeras su u 4. kolu ACB lige potpuno pregazili na gostovanju ekipu Fuenlabrade sa uvjerljivih 50 poena razlike, 60:110.

Od samog početka je dominirao tim iz Vitorije. Doslovno su gazili Fuenlabradu od prve sekunde i nakon 10 minuta igre bilo je čak 23 poena razlike, 8:31.

Nastavili su gosti da pune koš domaćih i u drugoj dionici. Razlika je išla i do plus 40, a na odmor se otišlo sa 38 poena prednosti u korist Baskonije, 25:63.

Nastavak je samo donio pitanje sa koliko će razlike ovaj susret završiti. U nekoliko navrata je bilo rekordnih 52 razlike, a na kraju su gosti slavili sa 50 poena prednosti.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Darrun Hillard je sa 24 poena predvodio goste u čijem sastavu nije bilo Ajdina Penave, a svako ko se pojavio na parketu ubacio je poene.

Kod očajne Fuenlabrade Ian O'Leary je ubacio 13, a Rupnik i Popović su dodali po 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi