Ekipa Sarajeva je daleko najefikasnija u dosadašnjem dijelu prvenstva, pa četvorica od sedmorice najubojitijih dolaze upravo iz ove ekipe.

Golgeteri kojima je jako malo potrebno da zatresu protivničku mrežu

Ko su najubojitiji napadači Premijer lige BiH?

Još od kraja jula ljubitelji domaćeg fudbala uživaju u sezoni 2018/2019 Premijer lige BiH i, kao i obično, utakmice na premierligaškim terenima donose pregršt uzbuđenja.

Do sada je odigrano 14 kola Premijer lige, bližimo se polovini sezone, pa već imamo dovoljan uzorak da "otkrijemo" najubojitije igrače domaćeg šampionata, one kojima je potrebno najmanje vremena na terenu da postignut najviše golova.

Ipak, potrebno je odrediti kriterije, pa su se tako na listi najubojitijih našli fudbaleri koji su do sada postigli najmanje četiri gola, te igrači čiji je prosjek minuta po golu manji od 180.

Kako je FK Sarajevo nakon 14 odigranih kola ubjedljivo najefikasnija (gol razlika 33:9) ekipa Premijer lige BiH jasno je i da se na listi koja slijedi našao najveći broj fudbalera upravo ovog kluba (podaci o minutaži su preuzeti sa portala Transfermarkt).

Krste Velkoski

Kapiten lidera na tabeli, FK Sarajevo, Krste Velkoski za sada igra odličnu sezonu, te je postigao šest golova u Premijer ligi BiH.

Velkoski je odigrao 12 susreta Premijer lige i na terenu ukupno proveo 1033 minute što znači da prosječno postiže gol svake 172 minute.

Mersudin Ahmetović

Iskusni napadač Sarajeva je i ove sezone glavna uzdanica Husrefa Musemića u špicu ofanzivne linije.

Ahmetović je do sada postigao šest golova, baš kao i Krste Velkoski, ali je to uradio sa manje minuta igre. Centarfor Sarajeva je upisao 13 nastupa, te je na terenu proveo 958 minuta. Dakle, Ahmetović je postizao gol na svakih 160 minuta igre.

Nemanja Bilbija

Ofanzivac Zrinjskog je trenutno drugi strijelac lige sa devet golova na svom kontu.

Bilbija je i nezaobilazni dio ekipe Plemića, te je u 13 nastupa u Premijer ligi skupio 1156 minuta na terenu. Gol je do sada postizao svakih 128 minuta.

Sulejman Krpić

Sulejman Krpić je ovog ljeta stigao u Željezničar i odmah se pokazao kao veliko pojačanje.

Krpić je sa 10 golova trenutno prvi strijelac lige, a u prosjeku njegov pogodak dolazi svakih 125 minuta. Odigrao je svih 14 prvenstvenih utakmica u ovoj sezoni i prikupio 1245 minuta na terenu.

Benjamin Tatar

Banjamin Tatar je ljetos pojačao FK Sarajevo i već na startu sezone pokazao svoj puni potencijal.

Ovaj 24-godišnji krilni napadač je postigao sedam golova za Sarajevo u Premijer ligi, a kako je na terenu proveo 855 minuta i upisao 12 nastupa, protivničke mreže je tresao u prosjeku svakih 122 minute.

Uz postizanje Tatar je ove sezone odličan i u namještanju golova tako da je sigurno veliko pojačanje za Sarajevo.

Elvir Koljić

Elvir Koljić već neko vrijeme ne igra u Premijer ligi BiH, pošto je napustio Krupu i otišao put Rumunije. Ipak, odigrao je sedam utakmica PL u ovoj sezoni i zabilježio impozantnu statistiku.

Nekadašnji fudbaler Krupe je u sedam premijerligaških utakmica postigao čak osam golova, a kako je na terenu proveo ukupno 598 minuta gol je postizao svakih 75.

Haris Handžić

Haris Handžić je minulog ljeta napustio Zrinjski i vratio se u klub u kojem je i počeo karijeru, FK Sarajevo.

Iako rijetko počinje utakmice, Handžić pogađa kada najviše treba i istinski je "zlatni džoker" Husrefa Musemića.

Upisao je 11 nastupa, u kojima je međutim često ulazio u igru u finišu susreta, pa je tako u ovoj sezoni Premijer lige na terenu proveo svega 297 minuta. Uspio je postići četiri gola, te je sa pogotkom na svake 74 minute najubojitiji fudbaler dosadašnjeg dijela Premijer lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.