"Suljo Killer" prvi do dvocifrenoj broja golova
Krpić je nadimak "Suljo Killer" dobio kada je stigao u zagrebački Dinamo, mada se na Maksimiru nije proslavio

Trenutno najbolji strijelac lige

"Suljo Killer" prvi do dvocifrenoj broja golova

E. Škorić, foto: T. Hebib

Sulejman Krpić je jučer Željezničaru donio velika tri boda u Mostaru protiv Zrinjskog.

Krpić je sjajno pogodio na centaršut Čurjurića i stigao je do 10. gola u Premijer ligi u 14. kolu Premijer lige, čime je preuzeo vrh liste strijelaca.

Iza sebe je na devet pogodaka ostavio jučerašnjeg rivala Nemanju Bilbiju, dok je Elvir Koljić u dresu Krupe zabio osam golova, ali on je odavno napustio BiH i trenutno igra u Rumuniji.

Slijede onda čak petorica igrača Sarajeva. Benjamin Tatar je zabio sedam pogodaka, po šest Mersudin Ahmetović i Krste Velkoski, pet je dao Amar Rahmanović, a četiri Haris Handžić.

Po četiri gola su dali još i Anel Husić iz Zvijezde 09 i Asim Zec iz Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krpić za sada nosi Želju i najbolja je investicija Plavih, a popularni Suljo killer itekako zna da zabija na premijerligaškim terenima, pošto je u dresu Slobode zabio 32 gola na 83 meča, a ranje je igrao još u Orašju i Sarajevu.

U Želju je stigao iz Irana, a prije toga bio je u švedskom AIK-u, gdje se nije naigrao, pa je upisao samo šest nastupa.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi