U subotu se na Tušnju sastaju Sloboda i Tuzla City, a Nalić gradski okršaj ne smatra derbijem već 'običnom' utakmicom

Trener Slobode pred okršaj s gradskim rivalom

Nalić: Derbi? Ovo je nama kao i svaka druga utakmica

Edmir Škorić

U okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu se na Tušnju se sastaju Sloboda i Tuzla City.

Na Tušnju su danas na press konferenciji govorili trener Slobod Zlatan Nalić i napadač Antonio Vidović.

"Uvijek je prva nadolazeća utakmica i najvažnija. Iako se provlači da je to derbi utakmica, nama je to ipak utakmica kao svaka druga. Što se tiče povrijeđenih i kartoniranih igrača, Pirić, Vasiljević i Ćivić se vraćaju. Ne znam hoće li biti u sastavu. Ne znam hoćemo li imati promjena u timu, imamo još par treninga do utakmice".

Svi imaju svoje brige

"Mi igramo čisto, jako i moćno, jedino što smo imali fizički kolaps protiv Zvijezde, tako da očekujte još jednu sjajnu utakmicu i onu kako samo Sloboda zna da igra požrtvovano od prve do zadnje minute. Niko nema da je manje ili više pod pritiskom, imamo i mi, a i oni svoje brige", rekao je Nalić.

Potom se novinarima obratio i Vidović, jedan od boljih igrača Slobode u dosadašnjem dijelu sezone. On kaže da se nada prekidu negativnog niza protiv Tuzla Cityja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Atmosfera u klubu je jako dobra, treniramo jako dobro. Mi se iz sedmice u sedmicu pripremamo isto za svaku utakmicu. Imali smo pehova u prethodnim utakmicama, ali nadam se da će se to vratiti sve u ovim idućim utakmicama. Nakon niza negativnih rezultata, sada želimo protiv Tuzla Cityja da pobijedimo", rekao je Vidović.

Utakmica između Slobode i Tuzla Cityja se igra u subotu sa početkom od 16:30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.