(Foto: EPA) Pep Guardiola je konstanto na slatkim mukama. Da li Sanea i Mendyja koristiti u isto vrijeme? Koga od defanzivaca poslati na teren? A tek koga od ofanzivnih igrača?

Ali kada dođe trening nemaju izbora

Guardiola o nezadovoljnim "Građanima": Nisu sretni tokom utakmice, nisu sretni poslije...

Manchester City je i ove sezone glavni favorit za titulu prvaka Engleske, a Građani se nadaju i konačnom iskoraku u Evropi.

City svakako ima kadar za velike domete. Guardiola na raspolaganju ima veliki broj kvalitetnih igrača, pa nekada i velike zvijezde završe na klupi.

Iako nema informacija o nekom posebnom "buntu" pojedinaca zbog minutaže, Guardiola se odlučio osvrnuti na specifičnu situaciju prilikom odabira ekipe.

"Oni su uznemireni kada ih ne odaberem, tokom utakmice budu nesretni, budu nesretni i nakon meča, ali kada se vrate na trening moraju biti sretni, druge opcije nemaju", poručio je Pep Guardiola na posljednjoj press konferenciji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.