FOTO: Facebook FK Sloga Gornje Crnjelovo

Prva liga RS

Borac gazi ka Premijer ligi, Rudar produžio agoniju Drine

S. Mlaćo

Lider Prve lige RS Borac je danas u gradskom derbiju savladao Željezničar Sport Team te nastavio sa sjajnim igrama ove sezone. Izabranici Darka Vojvodića slavili su 2:0, a junak je sa dva pogotka bio Bojan Burazor.

Kozara je nakon preokreta upisala tri važna boda protiv Tekstilca. Bilo je 2:1, a gosti su poveli pogotkom Zlatka Duspare u četvrtoj minuti, da bi preokret kreirali Dejan Glišić i Vladimir Kremenović.

Sjajan meč viđen je u Foči gdje je Sutjeska ugostila Podrinje. Tri boda odlaze u Janju, a gosti su već nakon 28. minuta vodili 2:0 pogocima Vanje Zekića i Stefana Rakića. Domaći se vraćaju sa dva pogotka Boška Radovića, da bi novo vodstvo Podrinju donio Huso Karjašević u 78. minuti.

Konačnih 2:4 postavio je devet minuta prije kraja Dragan Došlo.

Rudar iz Prijedora je slavio u Zvorniku 1:0 pogotkom Mile Kovačevića, te nastavio agoniju nekadašnjeg premijerligaša koji na svom kontu ima samo četiri osvojena boda.

Sloga nastavlja pratiti Borac. U ovom kolu tim iz G.Crnjelova slavio je protiv Alfa Modriče 2:1. Gosti su poveli pogotkom Nemanja Bamburaća, ali domaći do pobjede dolaze pogocima Dragiše Komarčevića i Davora Arnautovića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Podjela bodova viđena je u duelu Slobode MG i Slavije (0:0).

Borac je prvi sa 32 osvojena boda, Sloga ima 28, a Podrinje, Rudar i Slavija po 16. Na dnu je Drina sa četiri osvojena boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.