Trener Rome priznao da je Napoli zaslužio bod

Di Francesco: Neki igrači još ne znaju šta znači igrati za Romu

Jedan od derbija kola 10. kola Serije A odigrali su večeras Napoli i Roma (1:1).

Roma je od 14. minute vodila zahvaljujući golu El Shaarawyja, ali je domaći tim u posljednjim trenucima susreta došao do zasluženog poravnanja i tako zadržao kakav-takav korak za prvoplasiranim Juventusom.

Trener Rome Eusebio Di Francesco je nakon utakmice priznao da je Napoli zaslužio da osvoji bod, uprkos tome što je do izjednačenja stigao tek u 90. minuti.

"Treba biti iskren, Napoli je zaslužio bod. Ali, ne zaboravite da smo i mi promašili nekoliko prilika da odemo na 2:0, čak i u drugom poluvremenu", započeo je Di Francesco, te dodao:

"Još uvijek imamo fudbalere koji ne znaju šta znači igrati za klub poput Rome, koji se još traže u taktičkom smislu. Mislio sam da smo se dobro branili večeras, ali nažalost primili smo taj gol. Ovaj tim nije izgrađen da se brani duboko i gubi svoj identitet kada se treba braniti. Volimo imati posjed i biti ofanzivni, ali smo večeras morali forsirati plan B".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Romin trener je istakao i da žali zbog povreda De Rossija i Manolasa, koji su ranije izašli iz igre. Di Francesco je rekao i to da je sa De Rossijem njegov tim izgledao mnogo bolje na terenu.

Roma nakon 10 kola zauzima tek osmo mjesto sa 15 bodova, ali t oliko ima i petoplasirana Fiorentina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.