Derbi se igra u subotu

U porazima ipak nešto dobro: Svih jedanaest igrača vječitih rivala se sačuvalo

Samir Mlaćo

Sasvim neočekivano Sarajevo i Željeničar su upisali poraze pred vječiti derbi. Sarajevo je poraženo u Gabeli od GOŠK-a 1:0, dok je Željezničar istim rezultatom poražen pred svojim navijačima od Zvijezde 09.

I jedni i drugi sada u derbi ulaze nakon neočekivanih kikseva, ali stručne štabove donekle može radovati da nijedan od nogometaša koji je imao dva žuta kartona u nedjelju nije zaradio i treći.

Kod Sarajevu su od moguće suspenzije strahovali Aleksandar Šofrancac, Joahim Adukor, Benjamin Tatar, Haris Handžić, Ljuban Crepulja, Halid Šabanović i Selmir Pidro, a na drugoj strani Kemal Osmanković, Sulejman Krpić, Stojan Vranješ i Ivan Čurjurić.

Podsjetimo, sarajevski vječiti derbi igra se u subotu sa početkom u 17 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.