(Foto: EPA) Teren stadiona u Lonodnu je jučer "preoran", a radnici su dali sve od sebe da ga dovedu barem u pristojno stanje za večerašnji duel.

Teren i dalje u lošem stanju

Radi se punom parom, ali Wembley i sat vremena pred utakmicu djeluje loše

Wembley će večeras od 21:00 sati biti poprište odmjeravanja snaga domaćeg Tottenhama i Manchester Cityja u derbiju 10. kola engleske Premier lige.

Ipak, fudbaleri dvije ekipe će istrčati na teren kakav nismo navikli gledati u Engleskoj.

Naime, jučer je Wembley ugostio NFL duel Jacksonville Jaguarsa i Phliadelphia Eaglesa, a američki fudbaleri su bukvalno "preorali" travnjak.

Iako on više nije u tako užasnom stanju kao poslije pomenute utakmice američkog fudbala, travnjak Wembleyja i dalje izgleda dosta loše, a do početka meča je ostalo jako malo.

Na terenu je još uvijek vidljiv NFL logo, a britanski mediji smatraju da će neravan teren posebno puno problema donijeti Manchester Cityju, koji preferira igru sa puno pasova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.