Sancho uveo trend? Ako Juventus uspije u onome šta namjerava, onda baš svaka čast

Vrebaju svaku grešku na tržištu

Sancho uveo trend? Ako Juventus uspije u onome šta namjerava, onda baš svaka čast

Juventus pozorno prati šta u Manchester Cityju namjeravju uraditi sa svojim talentovanim igračem, kako bi izvršili još jednu "diverziju" i doveli sebi fudbalera skoro besplatno.

Potpuno je nevjerovatno koliko je takvih igrača doveo Juve u zadnjih sedam godina, od Pirla, Pogbe, preko Comana, Dani Alvesa, Khedire... a budući da su se potvrdili kao majstori džabnih dovođenja bit će interesantno ispratiti da li će dovesti Phila Fodena ukoliko ovaj mladić ne produži ugovor sa Manchester Cityjem.

Foden ima 18 godina, a osvojio je FIFA U17 Svjetsko prvenstvo sa Engleskom 2017.

On je često dobivao šansu kod Guardiole za razliku od Jadona Sancha koji je prešo u Dortmund. Primjer ovoga igrača slijedilo je još nekoliko talentovanih Engleza koji su pobjegli iz Engleske, pa ne bi bilo ništa čudno i da se Foden odluči za sličan put.

Fodenov ugovor ističe na kraju sezone i tu Stara dama vidi svoju šansu.

Iako će Građani iznimno željeti spriječiti da odlazak Fodena u Juve postane stvarnost, engleski novinari napominju da se s Juvetom ne treba igrati jer su "umjetnici besplatnih transfera".

U posljednje vrijeme tamošnji klubovi suočavaju se sa problemom odlazaka mladih igrača iz krajnje merkantilističkog razloga. Interesantno je da prije nisu ni imali toliko izrazitih talenata, a i kada jesu tretirali su ih s mnogo pažnje. Slučaj Sancha ranije nije bio moguć.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada međutim ono što čini englesku ligu ponajboljom stvara mladim igračima problem. Novac. Kada imate nenormalno mnogo novca preferirat ćete da dovedete Brazilca ili Argentinca, i po mogućnosti da to bude basnoslovan transfer, pa onda mladi igrači idu tamo gdje se mogu razvijati makar i za manju plaću.

A Juve kao Juve, kao da imaju softver sa svim mogućim igračima kojima ističu ugovori, i onda se samo bace na posao. Igračima opet merak. Ko ne bi želio igrati za sedmorostrukog prvaka Italije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi