Na pomolu čudan transfer

Real dovodi igrača koji je 14 godina igrao u Barceloni?

S obzirom na katastrofalnu sezonu koju igra Real Madrid, za očekivati je da Kraljevi već u januaru pokušaju dovesti neko pojačanje u svoje redove.

Prema pisanju španskih medija, to bi mogao biti Marc Bartra iz Real Betisa i tu ne bi bilo ništa čudno da ovaj igrač nije ponikao u Barceloni, čiji je član bio dugi niz godina.

Bartra je u januaru prešao iz Borussije Dortmund u Real Betis u kojem igra fantastično, pa je za nagradu ponovo dobio poziv u reprezentaciju Španije.

Problem u realizaciji transfera mogla bi biti i otkupna klauzula koju ima Bartra, a ona navodno iznosi 60 miliona eura što je možda ipak malo previše za ovog 27-godišnjaka.

Marc Bartra je ove sezone standardan u ekipi Betisa za koju je odigrao deset utakmica u La Ligi i postigao jedan gol. Član Barcelone je bio čak 14 godina - od 2002. do 2016. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.