Izjava Ramosa najbolje pokazuje koliko ne žele Contea za novog trenera Real Madrida

Ko će zamijeniti Lopeteguija?

Izjava Ramosa najbolje pokazuje koliko ne žele Contea za novog trenera Real Madrida

Endin Čaušević

Real Madrid je jučer saopštio da Julen Lopetegui više nije trener ovog tima jer mu je klub odlučio uručiti otkaz zbog očajne serije rezultata.

Kraljevi su bez pobjede već pet utakmica, a čak u četiri meča su doživjeli poraz. Nakon blamaže protiv ljutog rivala i poraza od Barcelona sa 5:1 predsjednik kluba Florentino Perez odlučio je da se zahvali na saradnji Lopeteguiju koji je na klupi kraljevskog kluba stigao tek prije nekoliko mjeseci.

Već uveliko se špekuliše o tome ko bi mogao biti novi trener Real Madrida, a španski mediji najviše šanse daju Antoniju Conteu. Ipak, čini se da igrači nisu baš sretni tim izborom, a to najbolje pokazuje izjava kapitena Sergija Ramosa.

"Poštovanje se zaradi i ne možete doći s njim. Nije bitno ni ime niti nešto drugo. Osvojili smo sve što smo mogli s raznim trenerima i na kraju je bitno da se trener posveti upoznavanju s igračima, a ne odmah da se baci na tehničke stvari. Trener ne treba stavljati sebe ispred igrača i nama se dokazivati", poručio je Ramos.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi