Marca otkrila koji fudbaleri su pokušali svim silama spriječiti otkaz Lopeteguija

Nisu željeli da dobije "nogu"

Marca otkrila koji fudbaleri su pokušali svim silama spriječiti otkaz Lopeteguija

Endin Čaušević

Real Madrid je sinoć saopštio na zvaničnoj stranici da Julen Lopetegui više nije trener ovog kluba jer je odlučeno da zbog loših rezultata dobije otkaz.

Lopetegui je u kraljevski klub stigao prije četiri mjeseca kada je napustio i klupu Španije dan pred SP samo da dođe u Real Madrid. Ipak, njegova avantura na Santiago Bernabeu trajala je samo četiri mjeseca, a nakon očajnih rezultata i četiri poraza u pet utakmica Florentino Perez je odlučio da mu se zahvali na saradnju.

Kap koja je prelila čašu bio je debakl na Camp Nou protiv Barcelone koja je demolirala Kraljeve sa 5:1. Lopetegui je već nakon te utakmice znao da je otkaz spreman i prema pisanju španskih medija u svlačionici se oprostio od fudbalera Real Madrida.

No, ugledna Marca tvrdi da je bilo onih igrača koji su pokušali uvjeriti čelnike kluba da sačekaju s otkazom. Vođa ove grupe je Sergio Ramos koji je imao odličan odnos s Lopeteguijem, a podržali su ga još iskusni igrači poput Marcela, Isca, Casemira i Kroosa. Ipak, ni oni nisu uspjeli da ga spase otkaza.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vanja8
Tako ti je u životu... Julen Lopetegui,do prije 4 mjeseca imao je sve ,kad kažem sve,mislim na profesionalnu karijeru...Selektor Španije,koja je bila jedan od favorita na SP,respektabilno i poželjno mjesto za svakog stručnjaka,a onda dodje Perez i ponudi mjesto trenera u Realu... I Julen Lopetegui prihvati,zamjeri se fudbalskom savezu,njenom predsjedniku,citavoj naciji i misli evo me na krovu svijeta...Ma necu vise komentarisati,samo ponoviti onu narodnu "Ko visoko leti nisko pada".
19 1
Saimai1316
Sta je zasluzio to je dobio,jednima on dao nogu pa sta je drugo mogo ocekivati mego da ce i on sam dobiti nogu u guzicu
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi