Nakon što se razišao sa Dinamom

Bh. dragulj može birati: Žele ga Red Bull, Everton, a sada i njemački velikan

Bh. wunderkind Ajdin Hasić, ujedno sada već bivši Dinamov igrač, uskoro bi trebao riješiti pitanje nove sredine.

Juniorski reprezentativac BiH je preko noći, spletom čudnih okolnosti, napustio Maksimir i odmah se našao u situaciji da može birati gdje će nastaviti karijeru, a za njegov iznimni nogometni talent je sada zainteresovana i Borussija Dortmund.

Barem tako tvrde pojedini mediji u Njemačkoj, navodeći da se radi o igraču kojem se predviđa blistava karijera i da je Dinamo njegovim raskidom ugovora ostao bez 10-15 miliona eura, a uz Borussiju njegovo ime u skautskim zapisima imaju još Everton, Red Bull Salzburg...

Oko Hasića se, podsjetimo, prošle sedmice dogodila čitava sapunica. Dinamu mu je želio ponuditi novi ugovor, a da bi ga potpisao, prvo je trebao raskinuti stari, stipendijski, koji je vrijedio do  2021. godine. Budući da je Ajdin maloljetan, a njegov otac živi u BiH, iz Dinama su na njegovu adresu poslali dva potpisana ugovora kako otac Hasić ne bi morao dolaziti u Zagreb. I tu je nastao problem, pošto je Hasić stariji potpisao samo jedan ugovor, onaj o raskidu saradnje, čime je izigrao povjerenje čelnika zagrebačkog kluba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

To se Dinamu do sada nije događalo kad su u pitanju transferi, ali eto, za sve, očito, postoji prvi put.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.