Borussia u januaru prodaje četvoricu igrača, među njima i Burnić

Bild tvrdi

Borussia u januaru prodaje četvoricu igrača, među njima i Burnić

Prema pisanju njemačkog Bilda, Borussia Dortmund je tokom januara spremna prodati četvoricu fudbalera među kojim je i bh. internacionalac Dženis Burnić.

Burnić ove sezone nastupa za B tim Dortmunda nakon što je prošlu sezonu proveo na posudbi u Stuttgartu, gdje je jedno vrijeme bio standardan u ekipi. Od njega se očekivalo da ove sezone dobije mnogo više prilike u prvom timu, ali Lucian Favre na njega uopšte ne računa.

Osim Dženisa Burnića, Borussia će na zimu na prodaju staviti i Jeremyja Toljana, Sebastiana Rodea, te Alexandera Isaka.

Niti jedan od pomenutih fudbalera nije opravdao očekivanja u Dortmundu, što se pogotovo odnosi na Toljana i Rodea koji su plaćeni sedam, odnosno dvanaest miliona eura. Isak je još uvijek veoma mlad, pa nije isključena ni opcija da ode na posudbu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dženis Burnić (20) sa Borussijom ima ugovor do ljeta 2019. godine.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi