(Foto: EPA) Šibenik se hrabro branio, briljirao je i golman Labrović, ali je Hajduk nekako uspio stići do pobjede.

Splićani u četvrtfinalu Kupa Hrvatske

Bivši reprezentativac BiH slučajno spasio Hajduk nove blamaže, drugoligaš pao u produžecima

Hajduk nakon velike borbe i drame u Šibeniku konačno stigao do trijumfa. Splićani se nakon 12 kola 1. HNL nalaze na sedmom mjestu tabele sa samo 12 osvojenih bodova, a danas su zamalo upisali neuspjeh i u Kupu.

Nakon četiri meča bez trijumfa u prvenstvu, Hajduk je danas upisao pobjedu na gostovanju kod Šibenika u osmini finala Kupa Hrvatske.

"Rat" u Šibeniku je završen rezultatom 1:2, a Hajduk je slavio tek nakon produžetaka.

Domaći prvi stigli do vodstva i to u 14. minuti. Mladi Bulat je ubacio loptu pred gol Hajduka, a fudbaler gostiju Ivanovski nespretno istu proslijedio u vlastitu mrežu.

Krenuo je Hajduk po izjednačenje nakon primljenog gola, ali se na odmor otišlo rezultatom 1:0 u korist Šibenika.

Domaći su u 58. minuti ostali sa igračem manje pošto je Pecolaj dobio drugi žuti karton, što je svakako dalo vjetar u leđa Hajduku.

U igru je ubrzo ušao Said i upravo se ovaj fudbaler u narednim minutama našao u nekoliko sjajnih prilika, ali je golman Šibenika Labrović briljirao i izrastao u heroja svoje ekipe.

Ipak, u samom finišu utakmice Labrović kapitulira. Said je šutao, a lopta na putu ka golu pogodila nekadašnjeg bh. reprezentativca Borisa Pandžu i prevarila golmana Šibenika za 1:1 i produžetke. Tako se Hajduk spasio nove blamaže i dobio šansu da u produžecima pokuša doći do pobjede i plasmana u četvrtfinale Kupa Hrvatske.

Hajduk je silovito krenuo u produžecima, prijetio, ali se Šibenik hrabro branio. Odolijevao je Šibenik, pa su svi pomislili da će o pobjedniku odlučivati penali, ali je onda Stanko Jurić u 119. minuti jednu obijenu loptu pospremio u gol Šibenika za 1:2 i veliko slavlje igrača i navijača Hajduka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.