Belgijski fudbaler ima veliki problema sa povredama u proteklim mjesecima i lako bi se moglo desiti da ga ne gledamo na terenima do naredne godine (Foto: EPA)

Nova povreda koljena

Nesretni De Bruyne ponovo duži period van terena

Midhat Šljivak

Kevin De Bruyne ponovo je povrijeđen.

Fudbaler Manchester Cityja propustio je dobar dio sezone zbog povrede koljena, a povratak u prvu postavu u meču protiv Fulhama neće pamtiti po dobrom.

Belgijanac je ponovo povrijedio koljeno nakon duela sa defanzivcem Fulhama Timothyjem Fosu-Mensahom i van terena će biti barem još mjesec dana.

To su potvrdili današnji pregledi na kojima je 27-godišnji fudbaler bio, a navodno se radi o popriličnom oštećenju ligamenata koljena.

De Bruyne će tako propustiti veliki broj važnih utakmica među kojima su tri utakmice Lige prvaka, ali i dueli Premiershipa protiv Manchester Uniteda i Chelseaja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.