Manchester City rutinski, veliki dan za mladog Brahima Diaza
(Foto: EPA) Brahim Diaz je ponovo dobio šansu u Carabao kupu, a ovaj put je pokazao da Pep Guardiola može ozbiljno računati na njega u budućnosti.

Građani eliminisali Fulham u osmini finala Carabao kupa

Manchester City rutinski, veliki dan za mladog Brahima Diaza

Večeras je Manchester City na svom Etihadu ugostio ekipu Fulhama u utakmici osmine finala Carabao kupa i upisao laganu pobjedu rezultatom 2:0.

Pep Guardiola je na ovom meču od prve minute na teren poslao nekoliko mladih igrača, poput Zinchenka, Fodena i Diaza, a upravo mu se 19-godišnji Brahim Diaz odužio na najbolji mogući način.

Zaprijetio je Manchester City prvi put ozbiljno u devetoj minuti kada je pokušaj Vincenta Kompanyja blokirala odbrana Fulhama, a na prvi gol se čekalo još devet minuta pošto je Brahim Diaz u 18. minuti uz dosta sreće poslao loptu u mrežu za 1:0. Bio je ovo prvi gol u jednoj zvaničnoj utakmici za mladog ofanzivnog veznjaka.

City je nastavio kontrolisati tok meča, prijetili su Sane, Foden i Gabriel Jesus, ali se do kraja prvog dijela rezultat nije mijenjao.

Fulham nije uspijevao ozbiljnije zaprijetiti Građanima ni u drugom poluvremenu, a mladi Brahim Diaz je u 65. minuti postigao svoj drugi gol na utakmici i postavio, ispostavilo se, konačnih 2:0.

Građani su lagano priveli susret kraju, dok je Fulham prvu kakvu-takvu priliku imao na isteku 90. minuta preko Mitrovića.

Na ovaj način je Manchester City dosta lako došao do plasmana u četvrtfinale Carabao kupa.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi