Priznaćete da zvuči pomalo nestvarno

Srbija zajedno sa Rumunijom, Grčkom i Bugarskom želi organizaciju SP-a 2030. godine

S. Grebović

Jedan rumunski novanar prvi je plasirao ovu informaciju, a da ona nije izmišljena pokazao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je danas srbijanskim medijima povrdio tačnost ove informacije.

Možda djeluje pomalo nestvarno, ali četiri zemlje uključujući Srbiju, Rumuniju, Bugarsku i Grčku žele oragnizaciju Mundijala 2030. godine.

Ovo izgleda još nevjerovatnije imamo li u vidu da susjedna Srbija trenutno ne posjeduje ni jedan stadion koji ispunjava one najrigoroznije zahtjeve FIFA-e, a ukoliko ove zemlje zaista žele organizaciju najveće svjetske fudbalske smotre, pripreme će morati početi u što skorije vrijeme.

Pod tim se ne podrazumjeva samo izgradnja funkcionalnih stadiona, već i ostala prateća infrastruktura kao i povećan nivo sigurnosti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je tačnost ove informacije, dodavši kako je do ideje prvi došao premijer Grčke Alexis Tsipras.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Mogu vam potvrditi da Srbija želi kandidaturu Svjetskog prvenstva 2030. godine. Biće to prilika da unaprijedimo kako stadione tako i samu infrastrukturu. Ne trebam ni napominjati šta bi to značilo za našu zemlju u ekonomskom smislu. Prema nekim informacijama glavni protukandidati su nam Urugvaj, Argentina i Paragvaj", poručio je srbijanski predsjednik, koji je potvrdio zainteresovanost i za organizaciju Evropskog prvenstva 2028. godine.

Naredno Svjetsko prvenstvo će biti odigrano u Kataru 2022. godine, zatim slijedi Mundijal u SAD, Meksiku i Kanadi 2026. godine, a nakon sljedeće planetarne smotre znaćemo gdje će biti održana smotra najboljih svjetskih selekcija 2030. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.