Demantovali pisanja Der Spiegela

Velikani napuštaju Ligu prvaka?! Bayern prvi izdao saopštenje

Edmir Škorić

Drugi dio afere "Football Leaks" donosi senzacionalne dokumente i tvrdi se da su najveći evropski klubovi u planu da naprave svoju ligu, bez ikakvog utjecaja UEFA-e.

Navodi se da je grupa istraživačkih novinara potvrdila kako su predstavnici 11 klubova za ovaj mjesec dogovorili sastanak u Madridu, a kao osnivači novog takmičenja istim će prisustvovati Bayern, Barcelona, Manchester United, Man. City, Real Madrid, Juventus, Chelsea, Arsenal, Milan, Liverpool i PSG.

Kao gosti sastanku bi trebalo da prisustvuju čelnici Atletica, Marseillea, Rome i Borussije Dortmund.

Opet se dakle govori o tzv. Super ligi u kojoj bi igrali nabrojani klubovi, a takmičenje bi sami organizovali, čime bi napustili Ligu prvaka i UEFA-ina 'pravila igre'.

U Bayernu su se oglasili odmah nakon tvrdnji da će i njihovi predstavnci biti na sastanku u Madridu na kojem će se pričati o navodnom novom takmičenju.

Priču je objavio magazin Der Spiegel, ali brzo je stigao demant.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"FC Bayern nije svjestan nedavnih planova za takozvanu Super ligu, također prijavljenu od strane Der Spiegela, niti je FC Bayern sudjelovao u pregovorima koji se odnose na takve planove", naveli su u Bayernu.

Za očekivati je da se i drugi prozvani klubovi oglase saopštenjem, mada je upitno da li je sve zaista izmišljotina ili velikani u sjeni spremaju svoju ligu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.