Tim Slobodana Starčevića je prekinuo seriju bez pobjede u današnjoj utakmici

Trijumf domaćeg tima

Kostić za pobjedu Tuzla Cityja

Midhat Šljivak, foto: Edmir Škorić

Tuzla City je na Tušnju u 16. kolu Premijer lige BiH dočekala GOŠK, a na kraju su slavili pobjedu rezultatom 2:1.

U prvih 45 minuta meča na Tušnju nismo vidjeli gotovo ništa. Gosti su ušli žestoko u meč i dobili su dva brza žuta kartona, ali su pružili potpuni antifudbal.

Sa druge strane Tuzla City je pokušavala nešto da napravi u fazi napada. Imali su nekoliko poluprilika, ali defanzivni pristup GOŠK-a u prvom poluvremenu je ipak bio jači i na odmor se otišlo s nepopularnih 0:0.

Ipak, samo što je počelo drugo poluvrijeme domaći su poveli. Sjajan gol postigao je Edin Murga u 52. minuti za prednost od 1:0.

GOŠK je prvi put zaprijetio odmah nakon primljenog gola. Hasanović se našao u šansi, ali je Fejzić ostao nesavladan.

Mogla je Tuzla u 70. minuti riješiti pitanje pobjednika. Stojčev je fantastično uposlio Ubiparipa, ali Kozić čudesno brani njegov udarac i spašava svoj tim.

Kazna za promašaj je stigla već u narednom napadu. Efendić je faulirao Ereiza u kaznenom prostoru, sudija je pokazao na bijelu tačku, a Kulović je u 72. minuti pogodio za 1:1.

Ipak, u 84. minuti domaći stižu do pobjede. Ivan Kostić je pogodio na asistenciju Ubiparipa za konačnih 2:1.


Premijer liga BiH 16. kolo:

Tuzla City - GOŠK 2:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

TUZLA CITY: Fejzić, Efendić, Kostić, Mitrović, Crnkić, Stojčev, Kojić, Čomor, Šećerović, Murga, Ubiparip.

GOŠK: Kozić, Karamarko, Hasanhodžić, Aletić, Kulović, Đajić, Raguž, Vego, Hajdarević, Hasanović, Kovačić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.