Neretljak: Nije mala stvar nadigrati Sarajevo, svaki bod nam je zlata vrijedan
Mladi stručnjak je svojim dolaskom probudio GOŠK iz krize i srušio dva najveća bh. kluba

Trener GOŠK-a za SportSport.ba

Neretljak: Nije mala stvar nadigrati Sarajevo, svaki bod nam je zlata vrijedan

Od dolaska Mate Neretljaka u GOŠK, stvari su u ovom klubu počele ići nabolje i u Gabelu se vratila vjera da se opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine može izboriti.

Neretljak je u svojoj prvoj utakmici na klupi GOŠK-a savladao Željezničar na Grbavici, a zatim je za vikend skinuo skalp još jednom od velikana bh. fudbala - Sarajevu.

Posebno je impresivno to što GOŠK do pobjede nije došao slučajno, već dobrom igrom posebno u prvom poluvremenu kada je i postignut jedini gol na utakmici (1:0).

"Odlična utakmica je bila. Nadigrali smo Sarajevo i iznenadili ga pritiskom, a nije mala stvar nadmašiti ekipu koja trenutno igra najljepši fudbal u BiH. Naravno da sam sretan zbog pobjede, ali i same igre koja ulijeva optimizam pred nastavak sezone", započeo je Neretljak, koji je potom pohvalio svoje fudbalere:

"Svi su na terenu pružili maksimum i odigrali odlično, što se odnosi i na golmana Kozića koji je branio neke zicere, posebno pred kraj utakmice kada nas je Sarajevo stislo. To je bilo i razumljivo, oni su željeli izbjeći poraz ali smo se uspjeli odbraniti. Vidjeli ste, vrijeme je bilo takvo kakvo jeste, ali utakmicom moram biti zadovoljan".

Neretljak je GOŠK vodio na četiri utakmice u Premijer ligi. Pobijedio je Želju i Sarajevo, a izgubio od Zrinjskog i Zvijezde 09 koja će biti jedan od najvećih rivala u borbi za opstanak.

"Osvajali smo bodove protiv velikih protivnika, ali mislim da nismo zaslužili poraz od Zvijezde 09 u pretprošlom kolu kada smo poraženi sa 1:0. Vidim da su oni zaredali sa pobjedama, to me malo iznenađuje ali znam da se radi o ekipi koja ima dosta kvalitetnih pojedinaca. A i liga je neizvjesna, vidite šta se desi kod nas kada uvežete samo dvije ili tri pobjede. Odmah napravite veliki pomak".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja polusezone, GOŠK-u predstoje uslovno rečeno nešto lakše utakmice. Prva je protiv Tuzla Cityja, a zatim protiv Krupe, Širokog i Radnika.

"Mi prvo gledamo sebe, samo nas to zanima. Naravno da pratimo i to šta rade ostali rivali, ali fokusirani smo na svoje utakmice. Sada mislimo samo o sljedećoj utakmici protiv Tuzla Cityja na Tušnju, gdje želimo napraviti dobar rezultat. Svaki bod do kraja prve polusezone će biti zlata vrijedan i borit ćemo se za njega", zaključio je Neretljak za SportSport.ba.

Top Komentari

Edward NewGate
ma koga su oni to nadigrali, dali gol iz jedne greske mujakica. sto ne znaci da je ne zasluzeno.
14 5
burek_sa_mesom
Silovo si Sarajevo, GOŠČE!
11 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi