United upisao tri boda

Spektakl Bournemoutha i Manchester Uniteda: Rashford pogodio za veliki preokret Crvenih đavola!

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda pobijedili su danas u gostima Bournemouth u nevjerovatnoj utakmici nakon preokreta sa 2:1 u meču 11. kola Premierhipa.

Današnji meč mnogo bolje su otvorili domaći igrači koji su izvršili nevjerovatan pritisak na odbranu Uniteda. Gosti su uspjeli da odbrane nekoliko napada, no kapitulirali su u 11. minuti kada je Stanislas odlično uposlio Wilsona koji matira De Geu za 1:0.

Bournemouth je mogao udvostručiti svoju prednost jer su imali nekoliko sjajnih šansi, no rezultat se nije mijenjao. Nakon pola sata igre Crveni đavoli su se konačno probudili i zaigrali su kako se od njih očekuje. U 35. minuti United dolazi do izjednačenja preko Martiala koji je još jednom pokazao da je u sjajnoj formi.

U drugom poluvremenu gledali smo zaista nevjerovatnu utakmicu i šanse su frcale na obje strane. Rashford je promašio nemoguće s nekoliko metara kada je pogodio Akea, no iskupio se u samom finišu utakmice. Napadač Uniteda ponovo se našao sam ispred Begovića i ovaj put se nije spetljao, te je pogodio za 1:2 i veliki preokret Uniteda.

Manchester United je sada na sedmom mjestu sa 20 bodova koliko ima i Bournemouth koji je šesti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 11. kolo:

Bournemouth - Manchester United 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.