Foto: Davor Javorović, PIXSELL/GNK Dinamo Zagreb

Modri savladali Osijek sa 2:0

Dinamo sve bliže odbrani titule, zaigrala četvorica bh. fudbalera

Dinamo je u 13. kolu HNL-a kao gost savladao Osijek rezultatom 2:0 i tako nastavio niz bez poraza u hrvatskom prvenstvu.

U duelu sa vjerovatno najvećim konkurentom za naslov prvaka, Dinamo je trijumf osigurao u drugom poluvremenu. Prvi gol su gosti postigli u 65. minuti kada je Gojak šutirao sa 17 metara, golman Malenica odbio loptu a Gavranović natrčao i zabio za 0:1.

Konačan rezultat utakmice postavio je Dani Olmo golom u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, nakon što su prethodno u razmaku od pet minuta i jedni i drugi pogađali prečku.

U derbiju na Gradskom vrtu, koji je odigran u veoma teškim uvjetima zbog guste magle, nastupila su četvorica bh. fudbalera. Za Dinamo je svih 90 minuta odigrao novi reprezentativac BiH Amer Gojak, koji je učestvovao kod prvog gola i zaradio žuti karton u 75. minuti, dok je Hajrović u igru ušao u 71. minuti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U timu Osijeka je svih 90 minuta na terenu proveo Haris Hajradinović, dok je Marijan Ćavar zamijenjen deset minuta prije kraja.

Dinamo vodi na tabeli HNL-a sa 33 boda uz omjer deset pobjeda i tri remija, slijede Lokomotiva sa 28 i Osijek sa 24 boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.