U susret derbiju Pod Bijelim brijegom

Sarajevo u Mostaru bez petorice, ali će i Zrinjskom nedostajati važan igrač

U narednom, 17. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine će na rasporedu biti derbi kola, a možda i cijelog prvenstva.

Zrinjski će na svom terenu ugostiti Sarajevo i to će biti duel dvije prvoplasirane ekipe na tabeli. Bordo tim trenutno ima pet bodova više od Plemića i pobjedom bi pobjegao na +8, što bi bila značajna zaliha pred nastavak prvenstva. S druge strane, trijumf Zrinjskog bi ponovo 'zakuhao' situaciju u vrhu.

Sarajevo je u prošlom kolu savladalo Željezničar sa 2:1, ali su na toj utakmici žute kartone zaradila četvorica fudbalera kojim je prijetila suspenzija - Amar Rahmanović, Benjamin Tatar, Miloš Stanojević i Ljuban Crepulja.

Pored toga, Musemić neće moći da računa ni ja Šabanovića koji je u finišu utakmice dobio crveni karton.

Bordo tim će u Mostaru biti lišen usluga petorice prvotimaca, ali ni Zrinjski neće biti kompletan jer će Sliškoviću nedostajati jedan također standardni prvotimac, Marin Galić. Pouzdani defanzivac je u susretu sa Zvijezdom 09 dobio treći žuti karton, pa će propustiti derbi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.