Iachini naslijedio Andreazzolija

Rade Krunić dobio novog trenera u Empoliju

Teme:

Empoli je jučer uručio otkaz Areliju Andreazzoliju nakon serije loših rezultata, i to baš na njegov 65. rođendan.

Međutim, italijanski prvoligaš je brzo pronašao alternativu i već danas je imenovao novog trenera Giuseppea Iachinija, koji će imati zadatak da ostavi ovaj tim u Seriji A.

Iachini ima već mnogo takvog iskustva, a prošle sezone je izborio opstanak sa Sassuolom i od njega se očekuje da i sa Empolijem ostvari isti rezultat.

Tokom trenerske karijere, Giuseppe Iachini je vodio veliki broj italijanskih klubova kao što su Udinese, Palermo, Siena, Sampdoria, Brescia, Chievo...

Empoli nakon 11 odigranih kola ima samo šest bodova, te se nalazi na 18. mjestu na tabeli. Ekipa za koju nastupa Rade Krunić je u dosadašnjem dijelu sezone slavila u samo jednoj utakmici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.