Krunićeva sjajna asistencija, ali raspucani Mertens je uništio Empoli
Nakon mršavog remija s Romom, Napoli je na San Paolu odigrao fantastičan meč i razbio Empoli s 5:1, pa je sada na samo dva boda od Juventusa

Serija A

Krunićeva sjajna asistencija, ali raspucani Mertens je uništio Empoli

E. Škorić

U premijernom meču 11. kola Napoli je s 5:1 savladao Empoli na svom San Paolu.

Napolitanci su iskoristili priliku da se novom pobjedom primaknu vodećem Juventusu na tri boda, s tim da Stara dama tek treba da odigra svoj meč 11. kola protiv Cagliarija.

Dobio Juve ili ne, Napoli svakako ima važnu pobjedu iza sebe i drži se u samom vrhu, a ona je također dobro došla da se opere gorak ukus zbog nedavnog remija s Romom (1:1), kada su izabranici Carla Anceottija tek u nadoknadi zabili za remi.

Napoli je stigao do gola već u devetoj minuti, pošto je Insigne zabio za 1:0. U 38. minuti Mertens postiže gol za 2:0, a isti igrač je u nastavku još jednim golom pri rezultatu 2:1 ovjerio pobjedu Napolitanaca. Na 4:1 povisio je Milik u završnici susreta, a u samoj nadoknadi je Mertens stigao do hat-tricka.

Jedini gol za Empoli postigao je Caputo u 58. minuti i to nakon sjajne asistencije bh. reprezentativca Radeta Krunića, koji je odigrao 68 minuta i kojeg, zanimljivo, planira dovesti upravo Napoli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 11. kolo:
Napoli - Empoli 5:1 (Insigne 9, Mertens 38, 64, 93, Milik 90/ Caputo 58)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi