Andreazzoli za 65. rođendan na poklon dobio - otkaz!

Nije više trener Empolija

Andreazzoli za 65. rođendan na poklon dobio - otkaz!

Edmir Škorić
Teme:

Empoli je službeno potvrdio da je klub na 65. rođendan napustio Aurelio Andreazzoli.

Toskanci su za vikend poraženi u Napoliju s 5:1 iako su zaista lijepo i dobro igrali, ali taj poraz je bio kap koja je prelila čašu, pa je smijenjen Andreazzoli.

"Empoli FC najavljuje da je Aurelio Andreazzoli odstranjen sa svog položaja trenera prvog tima, zajedno sa svojim suradnicima Giacomom Lazzinijem i Andreom Alibonijem", saopštio je klub.

Andreazzoli je pomogao Empoliju da se vrati u Seriju A prošle sezone, ali trenutni rezultati su ipak bili dovoljni da mu se otkaže saradnja.

Očekuje se kako će Beppe Iachini zamijeniti Andreazzolija na klupi toskanskog kluba u čijim redovima nastupa i bh. reprezentativac Rade Krunić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi