Pato je u Evropi nosio dresove Milana, Chelseaja i Villarreala, a čini se da je došlo vrijeme za povratak u staro jato.

Brazilac ponovo u Evropi?

Zaboravljeni Alexandre Pato se u januaru vraća na velika vrata?

Nekadašnji napadač Milana i Chelseaja Alexandre Pato mogao bi se u januaru mjesecu vratiti na velika vrata.

Nekada jedna od najvećih nada svjetskog fudbala je 'propala' davnih dana, ali danas ima samo 29 godina u šta mnogi ne mogu ni povjerovati obzirom da je prošlo barem 10-ak godina otkad mu je karijera krenula silaznom putanjom.

Pato danas igra u Kini za ekipu Tianjin Quanjiana za koju je u tekućoj sezoni postigao 15 golova u 21 utakmici, a obzirom da se sezona u Kini bliži kraju sve je izvjesnije da će se Pato u januaru vratiti u Evropu.

Kako prenose brojni italijanski mediji, Pato je velika želja Milana koji želi da ga angažuje u januarskom prelaznom roku, odnosno da ga vrati u svoje redove.

Isti izvori prenose kako je prva želja Rossonera Zlatan Ibrahimović, ali ako ne dođe do tog transfera, onda bi Pato mogao da se vrati u staro jato.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Problem bi mogla predstavljati činjenica da Pato u ugovoru sa kineskom ekipom ima klauzulu od 25 miliona eura po kojoj može napustiti klub, ali Milan to navodno ne želi platiti. S druge strane, prednost je ta što bi Brazilac navodno pristao da mu se smanji plata koja trenutno iznosi devet miliona eura godišnje samo kako bi se vratio u bivši tim.

Inače, Pato je u Milanu proveo čak pet i pol godina i to u periodu od 2007. do 2013. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.