Borac suvereno drži poziciju. FOTO: fkborac.net

Borac dočekuje Podrinje

"Spremni smo i mnogo motivisani"

Samir Mlaćo

Nakon gotovo mjesec dana fudbaleri Borca vraćaju se na Gradski stadion. Iza izabranika Darka Vojvodića je serija od tri gostujuće utakmice koja je okončana maksimalnim učinkom – tri pobjede.

Crveno – plavi sutra u meču 14. kola Prve lige Republike Srpske dočekuju ekipu Podrinja. Tim iz Janje je jedini uz Modriča Alfu koji je uspio otkinuti bodove Borcu u dosadašnjem toku prvenstva. Prvi duel ovih timova igran u trećem kolu završen je bez pobjednika 0:0.

"Spremni smo i dobro motivisani. Iza nas je uspješna serija od tri gostovanja. Idemo dalje. Sve osim naše pobjede sutra bilo bi veliko iznenađenje. U narednih sedam dana očekuju nas tri utakmice i očekujem sve tri pobjede, odnosno sve četiri do kraja polusezone. Još jednom apelujem svojim igračima da izdrže i budu budni da ovo izguramo kako treba do kraja", rekao je trener Borca Darko Vojvodić.

U sutrašnjem duelu šef struke Banjalučana neće moći računati na povrijeđene Jakupovića i Radulovića, ali se u startnu postavu vraća Siniša Dujaković.

"Težak period je iza mene, ali sad sam spreman. Što se tiče utakmice protiv Podrinja, očekuje nas duel sa ekipom koja će se braniti. Igraće na kontre i polukontre. Moramo biti pažljivi, ali svakako očekujem novu pobjedu i tri boda", jasan je Dujaković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.