Borac gazi ka Premijer ligi, Rudar produžio agoniju Drine
FOTO: Facebook FK Sloga Gornje Crnjelovo

Prva liga RS

Borac gazi ka Premijer ligi, Rudar produžio agoniju Drine

S. Mlaćo

Lider Prve lige RS Borac je danas u gradskom derbiju savladao Željezničar Sport Team te nastavio sa sjajnim igrama ove sezone. Izabranici Darka Vojvodića slavili su 2:0, a junak je sa dva pogotka bio Bojan Burazor.

Kozara je nakon preokreta upisala tri važna boda protiv Tekstilca. Bilo je 2:1, a gosti su poveli pogotkom Zlatka Duspare u četvrtoj minuti, da bi preokret kreirali Dejan Glišić i Vladimir Kremenović.

Sjajan meč viđen je u Foči gdje je Sutjeska ugostila Podrinje. Tri boda odlaze u Janju, a gosti su već nakon 28. minuta vodili 2:0 pogocima Vanje Zekića i Stefana Rakića. Domaći se vraćaju sa dva pogotka Boška Radovića, da bi novo vodstvo Podrinju donio Huso Karjašević u 78. minuti.

Konačnih 2:4 postavio je devet minuta prije kraja Dragan Došlo.

Rudar iz Prijedora je slavio u Zvorniku 1:0 pogotkom Mile Kovačevića, te nastavio agoniju nekadašnjeg premijerligaša koji na svom kontu ima samo četiri osvojena boda.

Sloga nastavlja pratiti Borac. U ovom kolu tim iz G.Crnjelova slavio je protiv Alfa Modriče 2:1. Gosti su poveli pogotkom Nemanja Bamburaća, ali domaći do pobjede dolaze pogocima Dragiše Komarčevića i Davora Arnautovića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Podjela bodova viđena je u duelu Slobode MG i Slavije (0:0).

Borac je prvi sa 32 osvojena boda, Sloga ima 28, a Podrinje, Rudar i Slavija po 16. Na dnu je Drina sa četiri osvojena boda.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi