Nije prihvatio ponudu o produženju saradnje

Aleksandar Kosorić napustio Spartaks

Samir Mlaćo

Nekadašnji kapiten Željezničara Aleksandar Kosorić napustio je redove latvijskog Spartaksa. Kosorić je danas odigrao posljednji meč za svoj sada već bivši klub koji je sezonu okončao na petom mjestu. 

Kosorić je prošle sezone osvojio titulu prvaka Latvije, a u Evropi je sa ovim timom prošao tri pretkola, te bio i kapiten.

Ove sezone od 28 utakmica odigrao je njih 27 te je prvotimac sa najviše provedenih minuta na terenu.

"U klubu žele da podmlade momčad, ponudili su mi novi ugovor, ali ja ne želim da se borim za 5-6 mjesto. Hoću da se borim za titulu, a to nisu ambicije kluba i razišli smo se. Prvo želim da se malo odmorim, jer je sezona bila teška, po prvi put se igrao ovaj format takmičenja, pa ću onda vidjeti šta i kako dalje", kazao je Kosorić za SportSport.ba.

Ovaj 31-godišnji defanzivac nosio je i dres mlade reprezentacije BiH te A reprezentacije, a nastupao je u BiH i za Slaviju, te Radnik. Bio je i član Partizana, Rada, Radničkog 1921 i Erbila.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.