Kosorić: Priželjkivali smo Celtic, znamo šta nas čeka na Marakani

Latvijski prvak Spartaks dolazi u Srbiju

Kosorić: Priželjkivali smo Celtic, znamo šta nas čeka na Marakani

S. Mlaćo

Nogometaši latvijskog prvaka Spartaksa bili su jedan od potencijalnih protivnika bh. prvaka Zrinjskog u prvom kolu kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka. Ipak, na kraju su kuglice Spartaks spojile sa srbijanskom Crvenom Zvezdom. 

Svakako da je Zvezda veliki favorit u ovom meču, ali Latvijci se sigurno neće lako predati. Istog mišljenja je i kapiten Spartaksa Aleksandar Kosorić (31), nekadašnji član Slavije, Radnika, Željezničara...

"Iskreno, mi smo svjesni da smo autsajderi u ovom prvom kolu. Zbog toga smo priželjkivali nekog atraktivnog protivnika, kao npr. Celtic ili Zvezdu, a na kraju smo eto izvukli Zvezdu. Svi igrači žele da igraju u dobroj atmosferi, svi su skoro čitali kako to bude na utakmicama Zvezde, ali nisu imali priliku i osjetiti. Iz tog razloga su u mom klubu zadovoljni, ma da je naravno moglo i bolje", kaže Kosorić na početku razgovora za SportSport.ba

Imao je priliku u dosadašnjoj karijeri izaći na megdan srbijanskom velikanu. Nosio je između ostalih i dres ljutog Zvezdinog rivala Partizana.

"Tako je. Moram priznati da sam uvijek dobro igrao protiv Zvezde. Volim utakmice u sjajnoj atmosferi, tako da sam svjestan šta nas čeka na Marakani. Sama ta atmosfera i publika kojoj nije bitno ko dolazi je svakako motiv više svakom igraču".

Spartaks je doživio velike promjene u igračkom kadru, ali kako sezona koja je u toku odmiče, igre ovog tima su sve bolje i bolje.

"Doživjeli smo dosta promjena u igračkom kadru. Ostala su 4-5. nogometaša iz prošle sezone, iz prvih jedanaest samo dvojica, golman i ja. Dobili smo novog trenera na početku nove sezone, a zatim smo promijenili i njega. Uigrali smo se, sada imamo mali zaostatak za liderom i to sada dolazi na svoje".

Kapitenska traka priznaje velika je privilegija za njega.

"Stranac u inostranstvu mora biti duplo bolji od domaćeg igrača, a onda shvatate koliko trebate vrijediti da budete i kapiten. To je za mene velika čast, te privilegija. Trudim da svaku utakmicu opravdam to povjerenje ljudi iz kluba".

Pratio je završnicu Premijer lige. Vjerovao da će titula na Grbavicu, ali o novom-starom prvaku Zrinjskom ima samo riječi hvale.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Zrinjski je zaslužio titulu igrama kroz cijelu sezonu. Do predzadnjeg kola sam se nadao da će prvak biti Željo, ali nakon meča na Grbavici i remija nestala je ta nada. Zrinjski je zasluženo prvak, rade dobar posao, okosnicu tima ne mijenjaju, a dosta im je pomoglo što nisu bili u završnici Kupa BiH, te su bili odmorniji i koncentrisaniji samo na prvenstvo", dodao je Aleksandar Kosorić u razgovoru za SportSport.ba.

Kosorić je u julu prošle godine stigao u Spartaks, te se odmah okitio titulom prvaka te zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi