Matematički osigurali naslov

Šerbečić sa Rosenborgom osvojio naslov prvaka Norveške

Rosenborg je danas osigurao još jednu titulu prvaka Norveške nakon što je kao gost savladao Start rezultatom 1:0.

Zahvaljujući porazu Branna od Kristiansunda rezultatom 3:1, Rosenborg je kolo prije kraja sezone obezbijedio prvo mjesto u Eliteserien ligi što je za klub iz Trondheima 26. titula u historiji.

Jedini gol za Rosenborg na današnjoj utakmici djelo je Adegbenra iz 28. minute, a taj trijumf je bio dovoljan za nova tri boda kojim je najveći norveški klub i zvanično postao prvak.

Svoj doprinos osvajanju titule dao je i mladi bh. fudbaler Besim Šerbečić (20), koji je ove sezone nastupio na četiri utakmice u prvenstvu. Bivši igrač Radnika je od dolaska u Norvešku već osvojio Superkup.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.